18 Οκτωβρίου 2024 | 06:17

Επιστολή ΙΣΘ προς Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ

Δημοσιεύτηκε 12:45 - 17/10/2024 Επιστολή ΙΣΘ προς Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ

Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2024

 

Αρ. Πρωτ. : 6332/Γ

 

Προς Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ 

κα Θεανώ Καρποδίνη

 

Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη

 

 

Αξιότιμη κα. Καρποδίνη,

 

Όπως προφανώς θα γνωρίζετε, ο οργανισμός που ηγείστε έχει προχωρήσει σε έμμεση στάση πληρωμών των κλινικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών, καθώς το σύστημα υποβολής δαπανών παραμένει κλειστό. Με έκπληξη λάβαμε ενημέρωση ότι δόθηκε νέα παράταση για την υποβολή των δαπανών.

Όπως επίσης πρέπει να γνωρίζετε, υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με τους συναδέλφους οι οποίοι παρά τα δυσθεώρητα clawback συνεχίζουν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του οργανισμού. Οι ασφαλισμένοι από την πλευρά τους καταθέτουν στον οργανισμό σας τις ασφαλιστικές τους εισφορές τακτικά και εμπρόθεσμα αλλιώς υφίστανται προσαυξήσεις. 

 Η προαναφερόμενη καθυστέρηση, αν συνεχιστεί περαιτέρω, μας κάνει να πιστεύουμε ότι  το πρόσχημα της αναβάθμισης του συστήματος υποβολής δαπανών του ΕΟΠΥΥ, αποτελεί «προφάσεις εν αμαρτίαις» και στάση πληρωμών. Προφανώς έτσι εξηγείται και η άρνηση του οργανισμού, να εφαρμόσει τις υπάρχουσες νομοθετικές ρυθμίσεις και να προχωρήσει σε γενική συλλογική σύμβαση με τον  Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας να βρίσκονται σε ομηρία .

Σας καλούμε να επιληφθείτε άμεσα προσωπικά της λύσης του προβλήματος ώστε να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση η καταβολή των κουτσουρεμένων λόγω clawback δεδουλευμένων. Σε διαφορετική περίπτωση η περαιτέρω καθυστέρηση εκθέτει τον οργανισμό στην κοινωνία, τους γιατρούς, τους προϊσταμένους σας και μας επιβάλλει τη λήψη νομικών πρωτοβουλιών εις βάρος σας.

Με εκτίμηση

Προσαρμοσμένη αναζήτηση